ORC Rally – Tordeurs laureaat na hevige strijd met Cravillon

31 mei 2017

Het was onder een loden zon dat de deelnemers aan de Clio Challenge vertrokken voor 4 lussen van 3 snelheidsritten. Deze rally beloofde heel zwaar te worden voor zowel de piloten als de wagens wegens de aangekondigde hitte.

Dit liet zich dan ook spijtig genoeg meteen blijken door 2 vroege uitvallers. Het team Bouchat-Surson moest de strijd staken door mechanische pech en het team Seret-Toffoli werd slachtoffer van een crash in de 3de proef van de dag.

Vanaf de eerste proef was er een hevige strijd tussen Tordeurs, winnaar van de manche in Dinant, en Catelin, die de vorige manche op de Monteberg winnend had afgesloten. Er was echter ook de terugkeer van Laurent Cravillon. Na zijn afwezigheid op de Monteberg toonde hij meteen, met de beste tijd op de eerste proef van de dag, dat hij gekomen was om te winnen. Na dit drietal vormde zich een tweede groepje met Conard, Daco, Nadrin en Verhulst.

De strijd vooraan beloofde opnieuw superspannend te worden. Maar toen sloeg het noodlot toe voor het duo Catelin-Duyck. Met mechanische pech moesten ze de strijd staken op 4 proeven van het einde. Ook voor het sympathieke team Verhulst-Vanhullebusch kwam er een vroegtijdig einde aan de rally, ook al wegens mechanische pech. De warmte begon trouwens serieus zijn tol te eisen bij alle teams.

De strijd voor de eerste plaats werd uitgevochten tussen Tordeurs-Jadot en Cravillon-Deru, met als triomfator Tordeurs. Ze konden een sterk aandringende Cravillon nog net afhouden. Het verschil tussen beiden bedroeg slechts 6 seconden. Net als op de Monteberg werd de wedstrijd terug beslist op de laatste proef.

Een verdienstelijke derde plaats was er voor Conard-Hendrickx, die één seconde overhielden in het eindklassement op Daco-Gillet. Op de 5 de plaats vinden we Nadrin-Nadrin terug, opnieuw een mooi resultaat voor dit team van vader en zoon.

Zeker ook nog het vermelden waard is de schitterende sfeer die er was in de Clio Village gedurende het ganse weekend. De verbroedering tijdens en na de rally tussen de verschillende teams was terug opmerkelijk!

De eerste 3 manches van de challenge zijn betwist, we zijn halverwege het kampioenschap. Na een zomerpauze van enkele maanden zijn we terug van de partij, tijdens de Rallye de Famenne op 19 en 20 Augustus.

Prettige zomer gewenst aan iedereen.