Het slagveld van Doornik

13 okt 2017

De Rally van Doornik was vorig weekend de vijfde proef op de kalender van de Clio 2 Rally Challenge. Vanaf de eerste KP werd het al duidelijk dat het mooie maar ook veeleisende parcours van deze rally voor de nodige slachtoffers zou zorgen.

Van de acht ingeschreven deelnemers zagen we dan ook heel wat uitvallers:

Nadrin/Nadrin: Naast weg
Leroy/Desmet: Gebroken bediening versnellingsbak
Bouchat/Hottelet: Gebroken cardan
Catelin/Duyck: Remproblemen
Tordeurs/Jadot: Gebroken cardan
Cravillon/Deru: Problemen versnellingsbak

Dit alles zorgde ervoor dat we slechts twee Clio deelnemers aan de eindmeet hadden.

De uiteindelijke verdiende winnaars werden Daco/Gillet, die de ganse rally vooraan meestreden en uiteindelijk ook op de hoogste trede van het podium mochten plaatsnemen. Een verdienstelijke tweede plaats was er voor het duo Dewilde/Pittellioen, ook zij konden deze rally tot een goed eind konden brengen.

Door dit alles is de strijd voor de eerste plaats in deze challenge, en de daaraan verbonden voorziene gratis rally in 2018, weer volledig open. Er zijn nog 2 kandidaten op de eindzege. Corentin Tordeurs die het kampioenschap nog altijd leidt, maar nu op korte voet gevolgd, dankzij z’n overwinning in Doornik, door Alain Daco.

Verdict in het weekend van 11 en 12 november in de Rally van Zuid-Limburg.

Het belooft nog spannend te worden.