Met nog 4 titelkandidaten naar de Rally van Zuid-Limburg

8 nov 2018

De Clio 2 Rally Challenge strijkt dit weekend neer in Gingelom. Met de Rally van Zuid-Limburg staat er de voorlaatste manche van 2018 op het programma. Nog vier kandidaten maken kans op de titel.

Dankzij een zege in de Hemicuda Rally kon Peter Vanderhauwaert zijn voorsprong uitbouwen op de andere teams. Ook David Conard deed met zijn 2de plaats een goede zaak in het klassement.

Maar dit wil niet zeggen dat ze al kunnen dromen van de titel. Ook Jeroen Catelin en Corentin Tordeurs, beide afwezig in Koekelare, hebben nog een kans op de titel indien ze de twee resterende rally’s op hun naam kunnen schrijven.

Met een mogelijke forfait van het team Vanderhauwaert-Snercks voor de twee resterende wedstrijden liggen alle kansen weer open. Wanneer David Conard en David Hendrickx finishen in de twee volgende manches maken ook zij, op regelmaat, nog kans om kampioen te worden.

Dit weekend verwelkomen we opnieuw een nieuw team. Joeri Peeters en Dirk Smolders komen testen met het oog op volgend jaar.

Afspraak op zondag 11 november in Gingelom waar de Rally om 8u30 van start gaat voor 3 lussen van elk 3 snelheidsproeven, goed voor 116 km tegen de klok.

Het servicepark bevindt zich op het industrieterrein van Gingelom waar je ook de tijden kan volgen in de tent van de Clio 2 Rally Challenge.

Tussenstand Clio 2 Rally Challenge 2018:
1 Peter Vanderhauwaert 71,25
2 David Conard 42,50
3 Corentin Tordeurs 25
3 Jeroen Catelin 25
5 Steve Seret 20
6 Nico Rogiers 18,75