Peter Vanderhauwaert pakt de titel in de Clio2 Rally Challenge 2018

22 nov 2018

Met het forfait van Jeroen Catelin en Corentin Tordeurs bleven er nog twee titel kandidaten over voor de start van de Rally van Zuid-Limburg.

Peter Vanderhauwaert had vooraf de beste kaarten. Aankomen was genoeg om de titel veilig te stellen. Voor David Conard lag het anders. Hij moest zowel in de Rally van Zuid-Limburg als in Rallye de Cretes de finish halen en rekenen op een opgave van zijn concurrent.

De rally begon zondag met super gladde wegen door de vele regen van voorafgaande nacht. Dit zorgde ervoor dat de piloten heel voorzichtig de eerste ronde afwerkten. Daarbij dacht David Conard terug aan zijn koprol van vorig jaar en was het voor Peter Vanderhauwaert een kennismaking met de Haspengouwse wegen.

Na de eerste lus was het vertrouwen er terug voor beide teams en was zelfs een goed algemeen klassement mogelijk in deze rally. Peter nam zoals verwacht de leiding gevolgd door David die aanvankelijk problemen had met een sputterende motor.

Bij de twee volgende lussen behielden beide teams hun positie maar klommen wel in het algemeen klassement. Het team Vanderhauwaert-Leroy behaalde de eindzege in divisie 1-2 alsook in klasse 2D.

Peter werd dan ook verdiend kampioen op regelmaat en met een betrouwbare Clio.