Clio Rally Challenge 2020

4 jan 2020

Krijgen we in 2020 opnieuw een Clio Rally Challenge? Als het van de promotor van de Clio Rally Challenge afhangt wel. Pitstop Racing Events heeft alvast zijn huiswerk gemaakt. De reglementen zijn klaar. De kalender is opgesteld. Inschrijven kan vanaf nu. Nu is het aan de Clio rijders… want de Challenge gaat pas door indien er voldoende teams inschrijven.

Op de kalender staan vier wedstrijden waarvan er drie meetellen voor de eindrangschikking in de Challenge. Aangezien de ASAF kalender en de VAS kalender nog niet vast liggen, kunnen we de exacte datums niet meedelen. Volgende wedstrijden staan op de kalender:

• Rallye de Hannut
• ORC Canal Rally
• Hemicuda Rally
• Rally van Zuid-Limburg

In de eerste edities van de Clio Rally Challenge werden enkel Renault Clio 2 wagens toegelaten. In 2020 verwelkomen we ook de Renault Clio 1 rijders. Alle competitiewagens van het merk Renault Clio 1 en 2 van zowel het type “Groep N” als “Groep A” zijn toegelaten.

In 2019 was er veel interesse voor de Clio Rally Challenge maar uiteindelijk haakten veel teams toch af. Het rijden op straatbanden was voor vele een struikelblok. Daarom besliste de promotor om dit jaar competitiebanden toe te laten.

Het volledige reglement kan je er hier op nalezen.
Reglement Clio Rally Challenge 2020

Enkele teams schreven zich reeds in voor de 2020 editie. Inschrijven kan tot eind februari 2020 via deze link:
Inschrijven Clio Rally Challenge 2020
Er worden maximum 15 teams toegelaten.