Klasse 1 wagens aan de top in Critérium JL Dumont

29 sep 2020

Van de zes ingeschreven teams stonden er uiteindelijk vijf aan de start. David Conard moest forfait geven door elektrische problemen bij het rijden naar de technische keuring. Onder een stralende zon op zondagochtend maakten de overige teams zich klaar voor de eerste lus van 5 snelheidsritten, goed voor 45 km.

Zoals verwacht zette Christiaan Spelmans meteen de beste tijd op de tabellen met zijn krachtig Clio. Op het snelle parkoers kon hij meteen een kloof slaan met de overige deelnemers. In klasse 1 was de besttijd voor Nico Rogiers.

Op het einde van de tweede proef moest Spelmans echter de strijd staken met een motorprobleem. Rogiers, leider in klasse 1, werd zo ook de algemene leider in de challenge. Door de opgave van Spelmans werd Wim Van Brussel leider in klasse 2. Lang kon hij daar niet van genieten want op de vierde proef kreeg ook hij af te rekenen met motorproblemen. Klasse 2 was op deze manier alle deelnemers kwijt, enkel klasse 1 bleef overeind.

Door de annulatie van de vijfde proef konden de teams vroegtijdig terug naar de service om zich voor te bereiden op de tweede lus.

Bij de start van die tweede lus liet Aaron Duville zijn eerste besttijd in de challenge optekenen. Rogiers kwam achter een deelnemer te zitten die pech had en die niet tijdig opzij kon. Hierdoor verloor hij wat tijd maar door de reeds ruime opgebouwde voorsprong op nummer twee in de stand kwam de leidersplaats niet in het gedrang.

Voor de tweede plaats werd er wel fel gestreden tussen Duville en Mombaerts. De kemphanen waren om de beurt sneller.

In de laatste lus besloten Rogiers-Ramboer om het rustiger aan te doen en zodoende hun leidersplaats veilig te stellen. Duville-Devleeschauwer en

Het Team Rogiers-Ramboer besliste door hun ruime voorsprong op de concurenten om de laatste ronde een rustiger tempo te rijden om hun leidersplaats veilig te stellen. Duville-Devleeschouwer en Mombaerts-Sterken konden het tempo niet laten zakken, omtrent de tweede plaats was nog niets beslist. Mombaerts verloor op de elfde proef een tiental seconden op Duville. Een tijdverlies dat hij niet meer kon goedmaken in de resterende proeven.

Uitslag Clio2 Rally Challenge – Critérium JL Dumont 2020

  1. Nico Rogiers – Steven Ramboer
  2. Aaron Duville – Stijn De Vleeschauwer
  3. Erwin Mombaerts – Yannick Sterken